İletişime Geçin

Sivas Cad.Göksu Apt.143/C Melikgazi/Kayseri

Trunk Telsiz Sistemleri

Geçmişte, Telsiz sistemleri belirli bir kullanıcıya tahsis edilmiş kanallar biçiminde tasarlanırdı. Çoğunlukla bazı kanallar yoğun trafikten tıkalı konuma gelirken bazı kanallar boş olarak beklerdi. Kanallar verimli kullanılamazdı. Kanal kullanım verimliliğini sağlamaya yönelik çözüm Trunk Telsiz Sistemidir.

Telsiz sistemi mevcut boş kanalları kullanıcı havuzunda bulunan bir çok kullanıcı grubundan birine çağrı süresince tahsis eder. Çağrı sona erdiğinde, boşalan kanal kullanıcı havuzundaki bir başka kullanıcı grubuna tahsis edilir. Bu yöntemle, bütün boş kanallar geniş bir kullanıcı tarafından ortaklaşa kullanılmış olur. Bu teknik kanal başına düşen kullanıcı sayısını önemli ölçüde artırdığı gibi kanal bloklanması ihtimalini de konvansiyonel sistemlere oranla azaltır

Kanal kullanma tekniklerine ilave olarak, Trunk Telsiz Sistemi kullanıcılara konvansiyonal telsizlerde olmayan bir çok özellik sağlar. Bu özellikler; Durum/Kısa Mesaj Gönderme, belirli bir telsizi yasaklama, Tüm Sisteme Çağrı, Çağrı Önceliği vb. Sistemde boş kanal olduğunda kanal seçimi otomatik yapılır ve operatör müdahalesi olmadan çağrı yönlendirilir

Trunk telsiz sistemlerinde çok siteli mimari kullanmak mümkündür. Çok siteli mimari telsiz kullanıcısına, geniş alan kaplama avantajı sağlar. Tek yada çok siteli trunk sistemlerde yetkili ve kayıtlı kullanıcılar kontrol kanallarından veri gönderip alabilirler.

Tüm özelliklerinin yanısıra Trunk Telsiz Sistemi kullanıcılarına hızlı servis alabilme, kolay kullanım, Kimlik kodlarıyla gizlilik gibi özelliklerde sunar. Kimlik Numarası her sistem abonesi telsize programlanabilir. Bu kimlik numaraları çeşitli yetki dereceleri oluşturmaya da yarar. Örneğin bir kullanıcı eğer yetkilendirilmiş ise tüm haberleşme trafiğini keserek Yüksek Öncelikli çağrı yapabilir.